Training: Studievaardigheden

 
Leerlingen hebben bepaalde studievaardigheden nodig om hun schoolloopbaan succesvol te doorlopen. Denk bijvoorbeeld aan het plannen en organiseren van je huiswerk, het samenvatten van tekst of het leren van toetsen. Niet alle leerlingen beschikken (voldoende) over deze vaardigheden. Het trainen van de studievaardigheden kan dan aan te raden zijn. 

De training Studievaardigheden behandelt verschillende soorten onderwerpen/vaardigheden. Het is een op maat gemaakte training, wat inhoud dat het kind alleen dié vaardigheden traint die hij/zij nog verder kan ontwikkelen. 

De training bestaat uit

• 2 zelfgekozen studievaardigheden
• Extra tips om te leren
• 3 middagen van 1,5 uur

Vanaf € 250,-

Effectiever leren en betere resultaten halen!

Voor wie


De training Studievaardigheden is geschikt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die hun studievaardigheden willen verbeteren. De soorten studievaardigheden die getraind kunnen worden zijn:

Plannen en organiserenVerbanden leggen
Woordjes lerenAantekeningen maken
Begrippen lerenOpdracht structureren
Begrijpend lezenVragen herkennen
MindmappenJezelf overhoren
SamenvattenToets leren
Belangrijke woorden ontdekkenWiskunde sommen maken

Hoe werkt het


De leerling kiest twee studievaardigheden die hij wil leren/verbeteren. De leerling komt 3 middagen waarin de vaardigheden worden behandeld volgens een vaste structuur. Zo wordt de theorie achter bepaalde vaardigheden behandeld, de stappen behandeld, wordt er geoefend en is er ruimte om de stof te herhalen. Ook worden er tijdens de training extra leertips gegeven. 

Een individuele training kan op ieder moment worden ingezet en kan goed van pas komen als deze tijdens of na de huiswerkbegeleiding wordt ingezet. Zo kan er geoefend worden met het eigen huiswerk en de net geleerde vaardigheden direct toepassen. 

Voor de training in groepsverband moet worden bekeken welke studievaardigheden de meeste kinderen willen verbeteren en wordt in overleg een geschikt moment voor de training gekozen.

De training vindt plaats in de praktijk aan huis (Overtoom) en wordt gegeven door Annick Gathier.

Training: Studievaardigheden DOpp Amsterdam