Citotraining Amsterdam

Elk jaar zitten veel groep 8 leerlingen in spanning voor de Citotoets. Vaak is deze spanning gezond, maar een aantal kinderen ervaart zo veel spanning dat zij tijdens de toets kunnen dichtklappen. Hierdoor kan de toets een verkeerde afspiegeling geven van de vaardigheden van het kind en dit kan een negatieve invloed hebben op hun zelfvertrouwen.

Speciaal voor deze leerlingen heeft DOpp Amsterdam de Citotraining ontwikkeld. Het doel van deze training is de leerling voor te bereiden op wat hen te wachten staat en hen te leren ontspannen. Hierdoor zullen zij het beste uit zichzelf halen, waardoor het resultaat een betere weerspiegeling is van de kennis en vaardigheden. 

De training is zo opgebouwd dat alle belangrijke stof uit de verschillende domeinen wordt doorgenomen. De domeinen zijn: Rekenen, Taal en Studievaardigheden. Er wordt veel aandacht besteed aan het uitleggen van de stof en aan het maken van oefenopgaven. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het:

  • bekend raken met de vraagstelling van de Cito
  • goed lezen van de vragen en van de antwoordmogelijkheden
  • kiezen van het juiste antwoord 
  • effectief omgaan met de tijd
  • omgaan met stress en ontspanningsoefeningen 

De training bestaat uit

• Belangrijkste stof herhalen van rekenen, taal & studievaardigheden
• Uitleg, tips en veel oefening
• 6 middagen van 2 uur
• Groepjes van 3-6 leerlingen
• Mogelijkheid voor individuele training

Prijs op aanvraag

Zelfverzekerd en goed voorbereid de Citotoets in!

De Citotraining...


is bedoeld voor achtste groepers die beter voorbereid en zelfverzekerder de Citotoets willen maken. Door op tijd te beginnen met het type vraagstelling en hier mee te oefenen zullen zij zich zelfverzekerder voelen. Ook is de training geschikt voor kinderen die hun kennis wel wat kunnen opfrissen. Kortom,  ieder kind uit groep 8 heeft profijt van de Citotraining. 

De training vindt plaats in de praktijk aan huis (Overtoom) en wordt gegeven in kleine groepjes van 3 tot 6 leerlingen. Kinderpsycholoog Annick Gathier geeft de training.
De training kan ook individueel worden gegeven.

Hoe werkt het


Op meerdere momenten in het jaar wordt de Citotraining aangeboden. Aanmelden kan via het aanmeldformulier, de mail of telefonisch. Voor de startdata van de Citotraining kunt u het beste even contact opnemen. Een individuele training kan op ieder gewenst moment worden gestart (indien er nog plek is).

De Citotraining duurt 6 middagen van 2 uur.

De training is inclusief al het oefenmateriaal, dat het kind na de training mee naar huis krijgt. Ook wordt er een kort verslag geschreven over welke stof het kind heeft geleerd, hoe de training verlopen is en welke aandachtspunten er nog zijn.