Pages Menu
Categories Menu

Informatie


Wie zijn wij...

Wij zijn Annick (Kinder- en Jeugdpsycholoog) en Enzio (Ingenieur). Onze gemeenschappelijke passie om kinderen te motiveren en drive om te ondernemen heeft er toe geleid dat wij per september 2016 onze praktijk voor huiswerkbegeleiding, bijles en trainingen openen. 
~Annick Gathier

Annick is Kinder- en Jeugdpsycholoog en heeft eind 2014 haar eigen praktijk DOpp Amsterdam opgericht zie (www.doppamsterdam.nl). Hier kunnen kinderen, ouders en docenten terecht voor onderzoek, behandeling en advies. Als kinderpsycholoog heeft zij ruime ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren met AD(H)D, autisme en leerproblemen. 

Enzio Lette
Enzio is in 2015 cum laude afgestudeerd aan de TU Delft. Zijn eigen middelbare schooltijd op het Barlaeus Gymnasium heeft hij met plezier doorlopen. Tijdens zijn middelbare school periode en studie heeft hij vaak bijles gegeven. Hij vindt het een uitdaging om kinderen te motiveren en de stof meer tot leven te brengen. 


Visie


Wij zien dat kinderen veel druk ervaren door onze prestatiegerichte maatschappij. De nadruk ligt op resultaat en er is minder tijd en aandacht voor het 'leren leren'. Hierdoor missen kinderen de studievaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen presteren en kunnen zij gefrustreerd of gedemotiveerd raken. Leren krijgt een negatieve lading en dat is zonde. Wij gaan er vanuit dat ieder kind de drang heeft om te leren en hopen met onze ondersteuning de intrinsieke motivatie van het kind te vergroten.

 


Missie


In onze rustige en gezellige praktijk in de Pijp kunnen leerlingen in kleine groepjes werken aan hun schoolwerk. Er is veel persoonlijke aandacht en de nadruk ligt op het vergroten van de studievaardigheden (zoals plannen, samenvattingen maken, teksten lezen) en het opdoen van succeservaringen. Ons doel is om leerlingen zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig te begeleiden zodat zij weer vertrouwen krijgen in zichzelf en plezier krijgen in het leren. De resultaten zullen dan vanzelf verbeteren.

De praktijk


De praktijk voor huiswerkbegeleiding bevindt zich op de Lizzy Ansinghstraat in de Pijp. Ideaal gelegen tussen de meeste middelbare scholen en daardoor makkelijk bereikbaar voor leerlingen.

De huiswerkbegeleiding vindt dagelijks plaats van:

14.00 tot 18.30

 

 

Leerlingen worden door hun ouders aangemeld via het aanmeldformulier. Er wordt dan zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek ingepland met de ouders en het kind. Het gesprek duurt een half uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

DOpp Amsterdam hanteert géén inschrijfkosten.