Begeleiding

 
Kinderen kunnen bij DOpp Amsterdam terecht voor verschillende soorten begeleiding. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er bepaald welke vorm van begeleiding het beste kan worden ingezet. Bij DOpp Amsterdam worden de volgende vormen van begeleiding gegeven:

  • psycho educatie
  • bepaalde onderdelen van cognitieve gedragstherapie
  • oplossingsgerichte gesprekken
  • verschillende trainingen om vaardigheden aan te leren (klik hier)
  • Brain Blocks (zie beneden)
  • Marte Meo (zie beneden)

Alle soorten begeleiding hebben als doel dat het kind weet hoe hij om kan gaan met zijn problemen en zich bewust wordt van zijn talenten.

In het kort

Voor leerlingen van 6-18 jaar.

Behandeling kan bestaan uit:
• psycho-educatie
• individuele behandeling
• trainingen 
• Marte Meo of Brain Blocks

Behandeling wordt afgestemd op de hulpvraag en de behoeften van het kind.

Kosten: vanaf € 75,- per uur 

Behandeling Brain Blocks Amsterdam

BRAIN BLOCKS

Brain Blocks helpt het kind en zijn/haar omgeving te communiceren over autisme en te komen tot 1 beeld en 1 taal. De methode is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ook kinderen met ADHD kunnen profijt van de methode.  

Brain Blocks helpt bij de bewustwording en de acceptatie wanneer een kind net is gediagnosticeerd met autisme of ADHD. In de doos zitten twee hoofden, een aantal blokken met magneetjes eraan en balletjes. Door deze materialen krijgt het kind inzicht in de werking van de hersenen van een kind met en een kind zonder autisme. 

Brain Blocks heeft tot doel kinderen uit te leggen wat hun autisme of ADHD betekent en hoe zij hier mee kunnen omgaan. Het kind leert zijn/haar sterke kanten optimaal in te zetten en om te gaan met de zwakke kanten.

Afhankelijk van de hulpvraag en de thema’s wordt bepaald hoeveel sessies er nodig zijn. De kosten voor Brain Blocks zijn € 75,- euro per uur. Meer informatie over Brain Blocks.

Marte Meo behandeling Amsterdam

MARTE MEO

Marte Meo betekent op eigen kracht. Het is een methode waarbij begeleiding wordt gegeven aan de hand van beelden die zijn genomen in de klas of thuis. 

Wanneer een kind op school of thuis problemen ervaart kan Marte Meo worden ingezet om te kijken hoe de interactie tussen leerkracht of ouder(s) en het kind is en om te zien wat het kind allemaal al wel goed kan. Kenmerkend is dat bij Marte Meo altijd wordt gezocht naar positieve beelden. Deze beelden worden teruggekeken met de leerkracht of ouders, waardoor zij leren de betekenis van het gedrag van hun leerling of kind te zien.

In de ontwikkelingsdiagnose staat omschreven wat een kind al kan en wat hij nog mag leren en wordt besproken welke leerpunten de leerkracht of ouders hebben. Er wordt een plan van aanpak gemaakt waardoor het gedrag van het kind positief kan veranderen.

Een Marte Meo traject kost € 250,-.
Meer informatie over Marte Meo vindt u hier: Marte Meo