Huiswerkbegeleiding


DOpp Amsterdam biedt huiswerkbegeleiding aan kinderen die moeite hebben met het plannen en organiseren van huiswerk, structuur nodig hebben, ongemotiveerd zijn of in een rustige omgeving hun huiswerk willen maken. 

Tijdens de huiswerkbegeleiding is er veel aandacht voor het vergroten van de studievaardigheden (zoals plannen, samenvattingen maken) en het opdoen van succeservaringen. Het doel van de huiswerkbegeleiding is dat het kind steeds zelfstandiger wordt in het plannen van het huiswerk en meer plezier krijgt in het leren. De resultaten zullen dan vanzelf verbeteren.

In het kort

• Studievaardigheden verbeteren
• Individuele aandacht 
• Kleine groepjes
• Deskundige begeleiding 
• Toewerken naar zelfstandigheid
• Regelmatig contact met ouders

Vanaf € 150,- per maand

Met plezier naar school en betere resultaten!

De huiswerkbegeleiding


De huiswerkbegeleiding is geschikt voor basisscholieren (groep 8) en alle middelbare scholieren die moeite hebben met de concentratie, met het plannen en organiseren van het huiswerk en of gedemotiveerd zijn. Door de ruime ervaring van kinderpsycholoog Annick is de begeleiding ook zeer geschikt voor kinderen met AD(H)D, faalangst of andere gedrags- en leerproblemen. 

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in onze praktijk aan de Lizzy Ansinghstraat. Wij hebben geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren, waarin leerlingen zich op hun gemak voelen. Door de kleine groepjes kunnen leerlingen in alle rust werken en kan er veel persoonlijke aandacht gegeven worden. Van alle leerlingen wordt een persoonlijk logboek (digitaal) bijgehouden, waarin staat hoe het die dag ging en wat er gedaan is. 

Aanmelding en daarna


Ouders kunnen hun kinderen via het aanmeldformulier aanmelden. Er wordt dan zo snel mogelijk contact opgenomen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Het zou fijn zijn als het kind bij het gesprek aanwezig is. Tijdens het gesprek zullen we bespreken hoe het kind er voor staat, waar het kind bij geholpen wil worden, welke doelen er zijn en hoeveel dagen in de week het kind begeleiding wil. De meeste kinderen komen 2 tot 3 dagen naar huiswerkbegeleiding. 

De huiswerkbegeleiding duurt minimaal 1,5 uur per keer.

Na iedere rapportperiode vindt er (desgewenst) een evaluatiegesprek met ouders plaats.

Training Studievaardigheden

Veel leerlingen kunnen wat extra ondersteuning gebruiken bij het ‘leren leren’. Dit komt omdat zij bepaalde belangrijke studievaardigheden nog missen. DOpp heeft voor deze leerlingen de training Studievaardigheden opgezet.

Kijk voor meer informatie bij de Training Studievaardigheden

Huiswerkbegeleiding Amsterdam

Tarieven Huiswerkbegeleiding

Tarieven per maand (2016):

1 dag per week          € 150,-
2 dagen per week     € 255,-
3 dagen per week     € 330,-
4 dagen per week     € 390,-

Een extra dag huiswerkbegeleiding kost € 37,50 per keer

Een evaluatiegesprek kost € 25,-

Geef een reactie